【講座分享】'In times of war, the law falls silent'? How international law prevents mass atrocities and brings justice to the gravest crimes

• 2022-05-04
  • impis
邀請同學們參加5月份創新國際學院國際公法專題講座,講題:「 In times of war, the law falls silent'? How international law prevents mass atrocities and brings justice to the gravest crimes 」。本次講座邀請到本院兼任副教授 張佳康老師進行專題演講。張佳康老師為澳洲雪梨大學衝突協調學榮譽副教授,更多年任職於聯合國擔任人權及資深法律顧問,希望能藉由自身經歷帶給聽眾更多實務經驗,一起為人權及人道貢獻努力。

演講題目:‘In times of war, the law falls silent’? How international law prevents mass atrocities and brings justice to the gravest crimes
講者: 張佳康
創新國際學院兼任副教授
澳洲雪梨大學衝突協調學榮譽副教授
澳洲首都領地最高法院律師
前聯合國人權資深顧問
前紅十字會國際委員會國際人道法律顧問

張佳康教授長年任職於聯合國,授過去20年來曾在緬甸、南蘇丹、衣索比亞、東帝汶、尼泊爾、巴基斯坦、斐濟等國家工作,是國際法和衝突調解等方面的專家,目前他是雪梨大學和平與衝突研究名譽副教授、獨立的國際法律顧問以及人權專家。
日期: 111年5月12日(四)
時間: 12:00-13:30 (備有精緻餐盒) 本講座以英文進行,並因應疫情混合線上及實體
地點: 綜合院館南棟13樓第一會議室
報名連結: https://bit.ly/38BD3QJ

演講內容:
As Russia's war against Ukraine continues, new evidence of atrocities are emerging daily. Even though international law prohibits the commission of serious crimes and aggression against states, these cornerstone rules are too often violated on the battlefield. How has international law proven to be effective and resilient despite its limitations? What are the implications for Taiwan?